2011 nyara; a Beköszöntő frissítése – a hetedik év közepén járunk


Nagy szeretettel köszöntök, ím, Mindenkit, aki honlapunkat látogatja; aki érdemesnek tartja munkáinkat, prezentációinkat a kíváncsi kalandozásra, barangolásra, pásztázásra.

Örömmel jelenthetem ismeretlen Olvasóinknak, hogy önképzőkörünk nemhogy nem hanyatlik, de még csak nem is stagnál, ellenben prosperál, s mind komolyabbra veszi tennivalóit.
Az idei évben túlvagyunk eddigi talán legtartalmasabb nyílt napunkon, városi előadásunkon a velencei reneszánsz művészetéből, mely tárggyal is csaknem egy esztendeig foglalkoztunk, és az egész korszak, az egész térség elbűvölt bennünket, de legkivált Tintoretto óriásképei ragadtak meg. S a nyílt foglalkozást követően nem sokkal csoportunk ellátogatott a csodás vízi városba, Szent Márk tündéries fészkébe, s felejthetetlen napokat töltött ott sétával, tanulással, álmodozással és látással, elmélyüléssel. Eddigi tanulmányi kirándulásaink királynője volt ez a hét.

Így telnek hát napjaink, kedves Ismeretlen Ismerősünk. Továbbra sem marad el egyetlen óránk sem: minden péntek délután az önképzőköré! Létszámunk nem fogy, de stabilizálódott, a régiek, ha dolguk akad is, mindig visszatérnek, és sok nagyszerű új „szerzeményünk” van csak ebben az esztendőben is.
És bár a nyarakat, ha járunk is órára, mégis egyfajta szünidei szabadságnak tekintjük, s ún. extrákkal töltöttük ki minden eddigi évben, az idén ez is másként alakult: szinte észrevétlenül sodródtunk bele közös akarattal a komoly munkába az idei nyáron - a magyar reneszánszt választottuk megbeszélésre, s bár csak néhány foglalkozást akartunk Mátyás korának szentelni, mára egy ismét csak abbahagyhatatlan, nagy téma kellős közepén tobzódunk, újabb s újabb tervekkel, előadások vállalásával, kirándulások ígéretével.

Kérjük Önöket, ne pártoljanak el tőlünk, kövessék honlapunk új arculatát, folyamatos bővülését!Cserjés Katalin, a Kör vezetőjeHódmezővásárhely, 2011. augusztus 2.