2022. október 28. péntek Önképzőköri foglalkozás

Önképzőköri foglalkozás
2022. október 28. péntek, 9.30-11.00
Németh László Városi Könyvtár, Hódmezővásárhely

Felkészülés a Nyíltra, továbbá: az Őszi tárlat megtekintése, vezetéssel

A mai önképzőköri foglalkozáson ismét próbáltunk, próbálgattunk… Az utóbbi igealak a számítógépre, annak zene-lejátszására vonatkozik, mert bár volt segítőnk, az ő távozta után a muzsika ismét nem akart megszólalni, teljes bizonytalanságban hagyva bennünket. No, de: vannak még hetek a Nyíltig, újra és újra fogunk próbálkozni a biztos sikerig!

Meghallgattuk Lincikénktől Csokonai csoda-rokokó költeményét, és Gézánktól is valami egészen különlegeset, komolyat és szívbemarkolót – erről egyelőre nem beszélhetünk, hisz éppen hogy a Nyíltra készülünk, közönségünk elé… Megbeszéltük újabb pesti utunkat is: a Szépművészetiben El Greco festményeit nézzük majd, vezetéssel; míg a Nemzeti Galériában Vaszary János változatos, modern munkáit vesszük szemügyre, hogy majd aztán beszámolhassunk az itthonmaradottaknak mindkét kiállításról…

A zenei aláfestéssel küszködve bár, de végignéztünk két pompás rokokó prezentációt is, mindannyiunk örömére, és tovább kovácsoltuk terveinket.

Az Őszi tárlaton Elek András volt szíves bennünket kalauzolni, akárcsak a tavalyi esztendőben: higgadtan, megfontoltan, nem zsúfoltan, nem kapkodva, a maga sajátos (érték)-rendje szerint mentünk végig a sok-sok termen, s vettük birtokba a változatos, mozgalmas, komoly figyelmet és szellemi munkát, elfogadó magatartást igényló tárlatot.

Megtudtuk azt is, hogy tagtársunk, Haranghyné Ancika, hivatalos poétánk hitvese szép eredményt ért el két képével egy budapesti festmény-válogatáson,

őszintén gratulálunk Neki, hisz itt, köztünk, a szemünk láttára vált belőle festőművész!

Egy hét múlva folytatjuk a munkát!