2022. október 7. péntek Önképzőköri foglalkozás

Önképzőköri foglalkozás
2022. október 7. péntek, 9.30-11.00
Németh László Városi Könyvtár, Hódmezővásárhely

2022. október 7. Hideg van, süt a nap, de nemsokára megfagyunk, vége a Pagonynak…

Vagy mégsem! Hisz aktivitásunk – Covid-hullámok, rezsiköltség, fűtéshiány, borzalmas és közeli háború, lassú (gyors?) öregedésünk, rossz hírek a világból, dúlt politikai csaták ellenére – nemhogy veszített volna erejéből, de sőt!! Ismét Nyíltra készülünk, mint hosszú tizenévek óta mindig…. Most a késő-barokkot, a rokokót s egy kicsiny copfot fogunk bemutatni türelmetlenül várakozó közönségünknek. Meg ugyanúgy egy kis tárlatot a kiválasztott fesményekből; lesz süti és üdítő; lesz végtelenített, hosszú, szűnni nem akaró műsor (melyet szeretett Közönségünk már el is vár tőlünk!), lesz sok vetítés és jobbnál jobb kiselőadások a két fél-időben, Napló-nézés és költeményekre is lehet számítani…

Egyedül a Meghívó van elrontva kissé, így elsőre; amint ez a mai próbán kiderült. De ezeket a hibákat a Kör vezetője követte el, és mindjárt igyekszik is javítani… Viszont Lenkei Editkénk Lajosai és Forra Erzsikénk magyar-barokk-visszatekintése, mint mindig, nagyszerű volt.

És az óra végén Horváth László vásárhelyi származású matematikus szelíd, kedves, megkapó mártélyi képeit is megtekinthettük, Hegedűsné Dékány Magdi új társunk figyelemirányító, szemfelnyitó észrevételeivel.

A próbákat folytatjuk, igyekezettel, örömmel készülünk, miközben a most megnyíló Őszi Tárlattal is lesz dolgunk!