2022.December 09. Önképzőköri foglalkozás

Önképzőköri foglalkozás
2022. December  09. péntek, 9.30-11.00
Németh László Városi Könyvtár, Hódmezővásárhely

 

Előkészületek Karácsonyra; előkészületek a Felvilágosodás és Klasszicizmus nagy témájára.

Csupa jó, változatos és izgalmas dologra készül az örökifjú Pagony, és mindenki ott van a fedélzeten… Érzéseink szerint megérdemelt sikerrel zártuk az idei Nyílt Napot, megbeszéltük a tanulságokat, s lépünk tovább. Víg kedvvel oldogattuk ma Németh Katink ügyes kvízét: jeles festmények felismerése apró részletekből – ment, sikerült a Csoportnak, s újra előkerülhetett Vermeer van Delft, Botticelli, Rembrandt és Bosch – képesek voltunk e csodaképeket egészen apró részleteikből is rekonstruálnunk!

Ami pedig elkövetkező nagy témáinkat illeti – egyrészt komoly fegyelemmel fogunk dolgozni, kiosztva-vállalva a feladatokat; másrészt szabadságot is hagyva magunknak a bátor tallózásra, válogatásra, elidőzésre, olykor kihagyásra is — , hogy közös munkánk élmény és örömforrás, ne kötelező penzum, iskolás vizsgamunka legyen.

A Karácsony pedig már jövő pénteken ráköszönt a Pagonyra: megszokott csoport-időnkben fogunk beszélgetni, vetíteni, zenét hallgatni, apró bemutatókat prezentálni – kinek mihez van kedve: ha történet, hát legyen az, emlék, megjegyzés, anekdota; de lehet műelemzés is, valami, ami erősen kapcsolódik a Karácsony ünnepéhez… Süti, étel-ital pedig most is lesz bőségben!