Önképzőköri foglalkozás 2023 november 10 Nyílt foglalkozás próba

Közelít a Nyílt Nap, évi rendes megmutatkozásunk ideje. 

Nem lesz rövid előadás-sor ez sem (ahogyan a korábbiak sem voltak azok), de vállaljuk, s igyekezni fogunk, ahogy eddig is mindig. Mert hisz, lám: nem fogy a Pagony, hanem növekszik: erőben, kedvben, érdeklődésben… Igaz ugyan, hogy az évek számában is, de nem rettenünk vissza semmitől! A Nyílton kívül még két pesti múzeumlátogatás is vár ránk! (Renoir és Reigl Judit munkái…). Ma viszont meghallgattuk a három utolsó kiselőadást, egyik érdekesebb volt, mint a másik, klasszicista bútor-különlegességekről hallhattunk-láttunk, továbbá a szépséges Canova-szobrokról néztünk vetítést, miközben Beethovent ünneplő zene szólt Németh Katink jóvoltából (a bútorokat Antóniánk prezentálta számunkra). Végül Ancikánkat hallgattuk, aki a nagy Jacques-Louis Davidot mutatta be ismét csoportunknak, elmélyítve tudásunkat e történelmi és mitológiai tárgyú képek elemzésével.

Izgulunk. Nehezen használjuk a mikrofont. A lap-top minduntalan cserbenhagy minket; a vetítésre kijelölt fal messze van, magasan van… Nehéz kimondani a francia neveket. Ámde lelkesedésünk és „szakmai tudásunk” minden nehézséget legyőz, s a Pagony, sütivel, képekkel, muzsikával együtt – diadalt s örömet fog aratni…

A Nyílt foglalkozás időpontja: 2023. november 20. 16 órától a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár olvasótermében.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!